Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost intabulat dreptul de proprietate asupra drumurilor județene din zona Cristur și Odorhei

Cea mai mare rețea de drumuri județene se află în zona Odorhei, în luna octombrie a.c. fiind finalizată intabularea celor peste 140 de km de drum care nu aveau clarificat dreptul de proprietate.

Prin acest demers a fost îndeplinită una din cele mai importante condiții în accesarea fondurilor guvernamentale și UE privind stabilirea dreptului de proprietate.

Prin intabularea dreptului de proprietate asupra drumurilor județene, a fost clarificată  proprietatea pe cele 500 km de drum județean, ceea ce reprezintă un procent de cca. 60% din drumurile județene.

Diferența de 40%, ce însumează peste 335 km de drum județean, fac obiectul unui alt contract care vizează zona Ciuc și Gheorgheni, fiind în curs de realizare.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a apreciat că este foarte important ca înainte de accesarea fondurilor UE dreptul de proprietate pe aceste drumuri să fie înscris.

„Având în vedere că în zona Odorhei se află cea mai mare rețea de drumuri județene, acest demers este un pas înainte în dezvoltarea economică a regiunii și în conectarea comunităților mici cu orașele și regiunile”.

Contractul a fost semnat în luna decembrie 2020, fiind finalizat în luna octombrie a.c.

A fost intabulat dreptul de proprietate asupra 11 drumuri județene, astfel:

 1. DJ 131 Arvățeni și Sânpaul
 2. DJ 132A Mărtiniș-Merești-spre limita județului Harghita
 3. DJ 132B Orășeni spre limita județului Harghita
 4. DJ 133 Ulieș și limita cu județul Mureș
 5. DJ 134 Uilac și limita cu județul Mureș
 6. DJ 134B Tibod și DN13A
 7. DJ 134C Tibod-Dealu-DN13A
 8. DJ 136 Cristuru Secuiesc-Chedia Mare-Goagiu-limită județul Mureș
 9. DJ 136B Goagiu-Atid
 10. DJ 137C Tăureni-Polonița-DN13A
 11. DJ 138B Sub Cetate și Vărșag
 • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliul Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.