Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aparate de hemodializă, în valoare totală de 30.000 euro, donate spitalelor din Harghita și Covasna

Prin amabilitatea colegilor de la Clubul Lions București Cosmopolitan care s-au ocupat de aducerea în țară, din Austria, a 47 de echipamente de hemodializă, Clubul Lions Miercurea Ciuc a facilitat distribuirea a 12 aparate către spitalele din Harghita și Covasna.

Patru echipamente au fost predate marți, 2 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și două la Spitalul Municipal Gheorgheni. Joi, alte două aparate vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe din Covasna. Tot în această săptămână, două aparate vor ajunge la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar alte două la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc din Covasna.

Valoarea totală a sprijinului pentru județele Harghita și Covasna se ridică la 30.000 euro. Echipamentele donate sunt, potrivit declarațiilor medicilor specialiști, cu o generație mai nouă decât cele aflate în prezent în exploatare, fiind predate în perfectă stare de funcționare și având revizia tehnică periodică efectuată.

„Această acțiune a Cluburilor Lions din București, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc vine în întâmpinarea nevoii de a dispune, în special în perioada aceasta pandemică, în fiecare spital din Harghita și Covasna unde există condiții, de echipamente de generație mai nouă pentru a efectua proceduri de hemodializă. Ne bucurăm nespus că am putut contribui activ la direcționarea unui asemenea sprijin către zona noastră. Spre exemplu, la Spitalul Municipal Gheorgheni, astfel de aparate nu existau în dotare și, de acum, pacienții din zona Gheorgheni nu o să mai fie nevoiți să fie transportați la Miercurea Ciuc pentru aceste proceduri.”, a declarat prof. dr. Daniel Bőjte, președintele Clubului Lions Miercurea Ciuc.

sursa: Clubul Lions Miercurea Ciuc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.