A început imunizarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând de miercuri, 26 ianuarie, vaccinarea anti-COVID a copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani este posibilă și în România.

Programarea copiilor se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea copiilor se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Vaccinul se administrează copiilor în prezenţa părinţilor/reprezentanţilor legali, care îşi vor exprima în scris acordul pentru imunizare. Serul folosit este Pfizer/BioNTech (Comirnaty), schema de vaccinare fiind de 10 micrograme/doză (0,2 ml/doza), la interval de 21 de zile.

Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

În judeţul Harghita sunt active cinci centre de vaccinare pediatrice:

  • municipiul Miercurea Ciuc,  Bulevardul Kossuth Lajos, nr. 4, lângă sediul BCR (fostul sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă),
  • municipiul Odorheiu Secuiesc – str. Beclean, nr. 170,
  • municipiul Gheorgheni – str. Spitalului, nr. 6,
  • municipiul Topliţa – sediul fostului internat al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”,
  •  oraşul Cristuru Secuiesc – str. Sóskút, nr. 30.

Ministerul Sănătății a realizat un document cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre vaccinurile împotriva COVID-19 la copii. Poate fi accesat AICI.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy