Megkezdődött az 5-11 éves gyermekek COVID elleni immunizálása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Január 26-tól, szerdától Romániában is lehetőség van az 5-11 éves gyermekek Covid elleni beoltására.

A gyermekek számára időpontot igényelni azokba az oltásközpontokba lehet, amelyek szerepelnek a platformon P_Ped elnevezés alatt, a szülők, vagy törvényes képviselők fiókján keresztül.

Előzetes időpontegyeztetés nélkül is lehet oltást igényelni a gyermekek számára személyes megjelenéssel az oltóközpontok gyermekrendelőiben vagy azokban a családorvosi rendelőkben, ahol pediátriai oltóanyag van, a munkaprogram egész ideje alatt.

Az oltást a gyermekek szülei/törvényes gyámja jelenlétében adják be, akik írásban hozzájárulnak az immunizáláshoz. A használt szérum a Pfizer/BioNTech (Comirnaty), az oltási ütemterv 10 mikrogramm/adag (0,2 ml/adag) 21 naponként.

A gyermekeknek szánt oltóközpontok térképe a következő címen érhető el: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Hargita megyében öt oltóközpont működik gyermeke részére:

  • Csíkszeredában, Kossuth Lajos 4 szám alatt, a Román Kereskedelmi Bank mellett
  • Székelyudvarhelyen, Bethlen u. 170 szám alatt
  • Gyergyószentmiklóson, Kórház utca 6 szám alatt
  • Maroshévízen a Mihai Eminescu Gimnázium volt bentlakásában
  • Székelykeresztúron, Sóskút utca 30 szám alatt

Az Egészségügyi Minisztérium dokumentumot készített, amely választ ad a gyermekeknél alkalmazott COVID-19 elleni vakcinákkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre és amely ITT érhető el.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy