Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A scăzut semnificativ numărul de acte administrative nelegale în județul Harghita

Numărul actelor administrative emise de primării sau Consiliul Judeţean în 2018 şi identificate ca fiind nelegale de către juriştii Instituţiei Prefectului Harghitei este cel mai mic din ultimii ani, arată bilanţul activităţii pe anul trecut prezentat, luni, de prefectul Jean-Adrian Andrei, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor statistice, anul trecut au fost supuse controlului legalităţii actelor un număr de 30.015 acte administrative adoptate de autorităţile publice locale, din care 5.878 au fost hotărâri ale consiliilor locale şi ale Consiliului Judeţean, iar 24.137 dispoziţii emise de către primari şi de către preşedintele CJ Harghita.

Dintre acestea, s-a constatat că sunt nelegale şi au fost supuse procedurii prealabile un număr de 541 de acte administrative, în scădere faţă de 2017, când au fost 894 de acte sau de anul 2016, când 947 de documente nu respectau legea.

Din cele 541 de acte identificate că nu respectau legea, 13 au fost atacate în instanţă de contencios administrativ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.