Accident rutier mortal în localitatea Câpâlnița. Un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În data de 03.01.2023, ora 22.04, Poliția orașului Vlăhița a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe raza localității Căpâlnița a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

„Din verificările efectuate, a rezultat că în seara zilei respective, un bărbat de 38 ani, din Căpâlnița, conducea un tractor agricol pe raza localității susmenționate. În vehicul, în momentul deplasării, se mai afla un bărbat de 28 ani, din aceeași localitate, care la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut din tractor, suferind leziuni grave. Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de ambulanță care a constatat, la fața locului, decesul acesteia. Persoana aflată la volan și-a continuat deplasarea, părăsind locul evenimentului, fiind depistată, la scurt timp de către polițiști. În urma examinării acesteia cu aparatul etiloest, s-a constatat că  prezenta o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru recoltarea de probe biologice. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana aflată la volan nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.”, a informat IPJ Harghita.

În acest context, a fost deschis un  dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  conducerea pe drumul public a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere autoucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor în drept și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc. Autorul accidentului a fost reținut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanței competente, Judecătoria Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy