Accidente rutiere și dosare penale în minivacanța de 1 Decembrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a 4 conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului, dintre care doi au provocat şi accidente rutiere.

 

pericolele-toamnei-la-care-trebuie-sa-fim-atenti-7b0c75094f078dbb61-940-0-1-95-1În perioada minivacanţei de 1 Decembrie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a organizat acţiuni specifice în vederea menţinerii unui climat de legalitate, în toate domeniile, pe raza întregului judeţ.
Unul dintre principalele domenii de acţiune a fost şi de această dată traficul rutier, în special privitor la riscurile generate de consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, sens în care poliţiştii au întocmit 4 dosare de cercetare penală.
Primul dintre acestea a fost înregistrat pe numele lui M.G. de 36 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, întrucât acesta a provocat un accident rutier, soldat cu pagube materiale, pe D.J. 131, între Chinușu şi Mărtiniș, având 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în urma unui accident rutier a fost întocmit un dosar penal şi pe numele lui M.F. de 45 de ani, din comuna Corund care, având 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, a acroşat cu autoturismul pe care îl conducea un alt autovehicul, pe D.N. 13/A, pe raza localităţii Ocna de Sus.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului, aceştia au fost depistaţi de poliţişti în traficul rutier, primul la Cristuru Secuiesc iar al doilea la Ditrău, respectiv P.S. de 20 de ani cu 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi B.A. de 35 de ani cu 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tuturor celor 4 conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele acestora au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului pentru care, la finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluţii legale, prin Parchetele de pe lângă Judecătoriile Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy