Közúti balesetek és bűnügyi dossziék a minivakáció alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Négy eljárás indult Hargita megyében ittas vezetésért, két esetben közúti baleset is történt.

pericolele-toamnei-la-care-trebuie-sa-fim-atenti-7b0c75094f078dbb61-940-0-1-95-1

A december elsejéhez kötődő minivakáció alatt a megyei rendőr-felügyelőség fokozottan jelen volt a közutakon, különösen az ittas vezetőket próbálva kiszűrni. Négy autóvezető ellen indul eljárás.

Az egyik ittasan vezető személy a 36 éves székelyudvarhelyi M. G. volt, aki Kénos és Homoródszentmárton között, a 131-es megyei úton okozott közúti balesetet, amely csak anyagi károkkal járt. A férfi leheletében 0,69 mg/l alkoholmennyiséget mértek.

Szintén balesetet okozott a 45 éves korondi M. F., aki ittas vezetés következtében Felsősófalván, a 13/A országúton belerohant egy másik, szabályosan közlekedő autóba. A férfit megszondáztatták, és 0,58 mg/l alkoholkoncentrációt mértek a leheletében.

A másik két ittasan vezető férni nem okozott közúti balesetet, őket a rutinellenőrzések során szúrták ki a rendőrök: egyikük egy székelykeresztúri 20 éves fiatalember, P. S., akinél 0,80 mg/l alkoholmennyiséget mértek, míg a másikuk egy gyergyóditrói 35 éves ember, B. A., őt 0,72 mg/l kilélegzett alkoholkoncentrációval csípték el.

Mind a négy autóvezetőtől vérmintát is vettek, hogy pontosan megállapítsák, mennyi szeszes italt fogyasztottak. Mindannyiuk ellen ittas vezetés vádjával indult ügyészségi eljárás a székelyudvarhelyi, illetve a gyergyószentmiklósi ügyészségen.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy