Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiune a polițiștilor harghiteni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților economice în domeniul forestier

  • Polițiștii au sancționat un agent economic pentru exploatarea ilegală a materialului lemnos și au confiscat cantitatea de 85 mc lemn de foc.

”În data de 20 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Harghita. Acțiunea a avut ca scop principal combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul evaziunii fiscale.
În cadrul acțiunii, specialiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Gărzii Forestiere Județene Harghita, au efectuat controale la agenți economici care desfășurau activități în domeniul forestier, în vederea verificării respectării legislației în vigoare.
În urma activităților desfășurate, un agent economic care avea ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea valorică a cantității de aproape 85 mc lemn de foc, în valoare totală de peste 12.800 lei.”,  a informat IPJ Harghita

Acțiunea Poliției Harghita a avut drept obiectiv principal protejarea intereselor economice și fiscale ale statului, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale din domeniul forestier și al evaziunii fiscale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.