Acțiune a polițiștilor harghiteni privind protecția animalelor și normelor sanitar-veterinare

0

Articol disponibil în: Magyar Română


La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Miercurea-Ciuc, împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Harghita, au desfășurat o acțiune în comuna Sânmartin, având ca obiectiv verificarea modului de respectare a legislației privind protecția animalelor și normele sanitar-veterinare, gestionarea câinilor fără stăpân, precum și evidența documentelor de identitate ale cetățenilor români.

Pe parcursul activității, au fost legitimate 80 de persoane, verificate 15 autovehicule și zece deținători de animale cărora li s-au solicitat documentele de proveniență pentru animale. Utilizând cititoarele de microcip, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au verificat 15 cabaline și două exemplare canine.
Polițiștii au constatat nereguli privind nerespectarea prevederilor legale referitoare la normele sanitar-veterinare, gestionarea câinilor fără stăpân, precum și la evidența documentelor de identitate ale cetățenilor români. Ca urmare, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei.
”, a precizat IPJ Harghita
De asemenea, polițiștii au reamintit deținătorilor de animale obligațiile pe care le au conform legislației în vigoare și au distribuit materiale de informare în acest sens.
La activitate au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale ai I.P.J. Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy