Rendőri tevékenység az állatvédelem és az állategészségügyi szabályok betartása érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év február 22-én a csíkszeredai 2-es számú vidéki rendőrségi osztály rendőrei a Hargita megyei rendőr-főkapitányság állatvédelmi irodájának és bűnügyi nyomozószolgálatának munkatársaival közösen akciót hajtottak végre Csíkszentmárton községben, amelynek célja az állatvédelmi és állategészségügyi jogszabályok betartásának, a kóbor kutyák kezelésének, valamint a román állampolgárok személyi okmányainak nyilvántartásba vételének ellenőrzése volt.

„A tevékenység során 80 személyt igazoltattak, 15 járművet ellenőriztek, és tíz állattartót kértek fel az állatokat igazoló okmányok bemutatására. Az Állatvédelmi Hivatal rendőrei mikrochip-leolvasó segítségével 15 lovat és két kutyát ellenőriztek.

A rendőrök szabálytalanságokat találtak az állategészségügyi szabályokra, a kóbor kutyák kezelésére és a román állampolgárok személyazonossági okmányainak megőrzésére vonatkozó törvényi előírások be nem tartására vonatkozóan. Ennek eredményeként 20 bírságot szabtak ki, összesen mintegy 24 ezer lej értékben” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A rendőrök emellett emlékeztették az állattartókat a hatályos jogszabályok szerinti kötelezettségeikre, és ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagokat osztottak ki.

A tevékenységben részt vettek a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság Különleges Akciószolgálatának harcosai is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy