Acțiune de protecție a animalelor la un târg din localitatea Lupeni (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Polițiștii au identificat și sancționat 13 proprietari de cabaline fără documente conforme.

La data de 11 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigație a Criminalității Economice și ai Secției 3 Poliție Rurală Odorheiu Secuiesc, însoțiți de reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita, au organizat o acțiune la un târg de animale, organizat în localitatea Lupeni, având ca scop protejarea animalelor și respectarea legislației în vigoare.

IPJ Harghita informează că, în cadrul acțiunii, au fost legitimate circa 40 de persoane și au fost verificați peste 20 de proprietari de cabaline în ceea ce privește documentele sanitar-veterinare pentru transportul animalelor vii.

Totodată, polițiștii au constatat că 13 dintre aceștia nu dețineau documente de proveniență și documente sanitar-veterinare conform reglementărilor legale în vigoare. De asemenea, au fost controlate 6 societăți comerciale.

În urma acțiunii, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 22 de sancțiuni contravenționale, respectiv 18 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 3 conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 la Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 64.000 de lei. Ca măsură complementară, într-un caz a fost confiscată suma de aproape 1.800 de lei, care nu era fiscalizată prin casă de marcat.

sursa foto: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy