Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri harghiteni pe linia transportului de persoane (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În această dimineață, în întervalul orar 07:00-09:30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

„În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 75 de autovehicule care efectuează acest gen de transport. Un permis de conducere a fost reținut ca urmare a abaterilor săvârșite de către un conducător de autovehicul destinat transportului rutier public de persoane.
A fost constatată și aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, iar pentru nerespectarea prevederilor legislației specifice privind încălcările contravenționale ale transportului rutier de marfă si persoane nu au fost identificate nereguli. Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.”, a informat  purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, inspector principal Robert Costan.

  • sursa foto: IPJ Harghita

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy