Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activitatea Comisariatului Județean Harghita în anul 2022

În cursul anului 2022 comisarii din cadrul Comisariatului Județean Harghita au efectuat un număr de 368 de inspecţii (82 planificate și 286 neplanificate).

În urma a controalelor au fist aplicat 59 sancţiuni principale: 14 avertismente şi 45 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 945.500 lei.
Ca și sancțiuni complementare s-a dispus desființarea lucrărilor în șapte cazuri, respectiv două suspendări de activitate.
În urma controalelor din cursul anului au fost sesizate organele de cercetare penală în zece cazuri (cinci pentru incendiere terenuri/vegetație în arie protejată și câte unul pentru ucidere specie protejată cu mijloace nelegale, incendiere deșeuri, neaducerea terenului la starea inițială,  scoatere din circuit agricol teren aflat în arie protejată fără acordul ANANP și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate).

Principalele neconformitățile sancționate:

– lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități (15 amenzi – 404 000 lei),
– nerespectarea obligaţiilor prevăzute în actele de reglementare (două amenzi – 130 000 lei),
– gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor sau a apelor uzate (14 amenzi – 178 000 lei),
– nerealizarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare (cinci amenzi – 190 000 lei),
– neînregistrare substanță importată din afara UE (șase amenzi – 60 000 lei).

;
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.