Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiuni ale polițiștilor harghiteni pentru siguranța traficului rutier

În perioada 04-05 decembrie 2021, la nivelul Poliţiei Române şi implicit al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au fost organizate acţiuni cu efective mărite, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, pe drumurile publice din judeţul Harghita au acţionat 45 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră, pentru creşterea gradului de siguranţă şi depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislaţia în vigoare, cu o atenţie sporită asupra celor care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul acestor acţiuni, pentru abaterile constatate poliţiştii harghiteni au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, ca măsuri complementare, a fost dispusă reţinerea a 10  permise de conducere, şi retragerea a 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, activitățile operative polițienești s-au materializat și în controale asupra modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Polițiștii rutieri vor continua să desfășoare asemenea acțiuni și în perioada următoare, sens în care le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă corespunzătoare, să respecte regulile de circulaţie dar și legislația în vigoare, precum şi măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

  • informații furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.