ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Poliţiştii din Harghita continuă acțiunile pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă a comunităţii

Acțiunile desfășurate de polițiști vizează prevenirea și combaterea actelor de violență, protejarea populației față de activitățile comerciale ilicite, precum şi depistarea celor ce comit abateri la regimul circulației rutiere sau în alte domenii.

Astfel, în urma activităților desfășurate de polițiști, în ultima săptămână, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, pentru siguranța comunității, au fost constatate 17 infracțiuni și au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 270.000 de lei.

Pe linie de ordine şi siguranţă publică au fost constatate 4 infracțiuni de portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 20.900 de lei. De asemenea, au fost depistate 2 persoane fără documente legale şi 6 minori lipsiți de supravehere, care au fost predaţi de poliţişti familiilor lor.

Totodată, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării 7 telefoane mobile și un laptop, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

În ceea ce priveşte prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice, au fost constatate 11 infracțiuni şi aplicate 473 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 170.650 de lei.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reținut 25 de permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de băuturi alcoolice, iar 28 de certificate de înmatriculare au fost retrase pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere.

Pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind activitățile economice, au fost efectuate controale la 38 de societăți comerciale. În urma acestor activități au fost constatate 2 infracțiuni și au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 77.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare totală de 2.150 de lei.

De asemenea, poliţiştii au depistat o persoană urmărită la nivel naţional, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Satu Mare, care se ascundea la Odorheiu Secuiesc.

Cel în cauză avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea unor infracţiuni de furt şi furt calificat, fiind bănuit de poliţişti şi de comiterea altor fapte similare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita îi asigură pe toţi cetăţenii că poliţiştii veghează permanent la respectarea legalităţii, în toate domeniile, şi vor acţiona în continuare pentru depistarea şi tragerea la răspundere a tuturor celor ce încalcă normele privind ordinea, liniştea şi siguranţa publică a comunităţii.

Sursa: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy