Rendőrségi akciók a polgárok biztonság érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A hargitai rendőrök folytatják akciójukat a közösség békéje és biztonsága érdekében.
A rendőrség tevékenysége az erőszak megelőzésére és leküzdésére,a tiltott kereskedelmi tevékenységek megfékezésére valamint a közlekedési kihágások felderítésére irányul.
Az elmúlt héten Székelyudvarhely megyei jogú város területén végzett tevékenységük alakalmával a közösség biztonsága tematikában 17 bűncselekményt állapítottak meg és 510 büntetést róttak ki,270.000 lej értékben.
A fegyelem és közbiztonság tematikában 4 bűncselekményt jegyeztek, veszélyes tárgyak birtoklása és használata címen,14 büntetést róttak ki 20.900 lej értékben.Két iratok nélküli személyt is felfedeztek és hat felügyelet nélküli kiskorút,akiket a rendőrség átadott családjaiknak.
Három házkutatást hajtottak végre-ennek eredményeként származási iratok hiányában 7 mobiltelefon és egy laptop elkobzására került sor.
Közúti közlekedés témakörben 11 bűncselekményt állapítottak meg,473 büntetést róttak ki 170.650 lej értékben.
25 autóvezetői jogosítványt tartottak vissza,ebből 11-et ittas vezetésért,ezen kívül 28 rendszámtáblát vontak vissza különböző közlekedési törvények megszegéséért.
Gazdasági törvények betartása tematikában 38 kereskedelmi egységet ellenőriztek.2 bűncselekményt vettek számba,23 büntetést róttak ki 77.000lej értékben és 2.150 lej értékben koboztak el árut.
A rendőrök kinyomoztak egy országosan körözött szatmári,21 éves személyt,aki Székelyudvarhelyen rejtőzködött.A szóbanforgó személy börtönben letöltendő szabadságvesztési végrehajtó parancs volt kiállítva,minősített lopás vádja alapján.
A Hargita megyei rendőrség biztosít minden lakost,hogy a rendőrök szüntelen felvigyázzák a törvényességet minden területen és a továbbiakban is folytatják tevékenységüket mindazoknak a felfedezésében és felelősségre vonásában akik
a közösség békéjét,rendjét és biztonságát veszélyeztetik törvénytelen cselekedeteikkel.
Forrás:Hargitai Megyei Rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy