Acțiuni, în sistem integrat, desfășurate de polițiști și jandarmi în județul Harghita la început de iulie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sfârșitul de săptămână a fost unul plin de acțiuni pentru polițiștii din aproape toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, dar și pentru jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

 

La data de 2 și 3 iulie 2023, sâmbătă și duminică, sute de polițiști și jandarmi au acționat pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță, siguranță rutieră, dar si pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din mai multe domenii.

S-au desfășurat 69 de acțiuni la nivelul întregului județ, atât în mediul urban cât și în mediul rural.
În cele două zile de activități au fost constatate 16 infracțiuni, dintre care 8 la regimul rutier și 8 alte genuri de infracțiuni.

Totodată, au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 16 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 173 pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 99 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru alte abateri și 25 de persoane au fost sancționate pentru încălcari ale altor acte normative, cuantumul total al acestora fiind de 108.007 lei.

A fost aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în 8 cazuri, 1 pentru alcool, 3 pentru viteză și 4 pentru alte abateri și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
În cadrul celor 43 de filtre efetuate au fost legitimate 236 de persoane, au fost verificate 199 de vehicule, iar 4 persoane au fost conduse la sediul unității pentru verificări suplimentare.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy