Rendőrök és csendőrök integrált rendszerű akciója Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Akcióban bővelkedő hétvégéjük volt a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szinte valamennyi struktúrájához tartozó rendőrnek, úgyszintén a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csendőreinek is.

2023 július 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap rendőrök és csendőrök százai léptek fel a rend és a biztonság optimális légkörének, a közlekedésbiztonságnak a fenntartásáért, de több területen az antiszociális cselekmények megelőzéséért és leküzdéséért is.

69 akció valósult meg az egész megye szintjén, városi és vidéki területeken egyaránt.

A két napos tevékenység során 16 bűncselekményt derítettek fel, amelyből 8 a közúti rendtartáshoz, 8 pedig egyéb bűncselekményhez kapcsolódott.

Ezzel egyidejűleg 214 büntetést alkalmaztak, ebből 16-ot a társadalmi együttélés, a közrend és a béke egyes szabályait megsértő cselekményekre vonatkozó 61/1991. számú törvény, 173-at a közúti közlekedésre vonatkozó előírások megsértése miatt, ebből 99-et a törvényes sebességhatár be nem tartása miatt, 25-öt egyéb szabálysértések miatt, 25-öt pedig egyéb jogszabályok megsértése miatt, összesen 108 007 lej értékben.

A jogosítvány felfüggesztésének kiegészítő intézkedését 8 esetben alkalmazták, 1 esetben alkohol, 3 esetben gyorshajtás és 4 esetben egyéb szabálysértés miatt, valamint 5 esetben vonták be a forgalmi engedélyt.

Az elvégzett 43 szűrés során 236 személyt igazoltak le, 199 járművet ellenőriztek, 4 személyt pedig további ellenőrzésre az egység parancsnokságára szállítottak.

  • információk és fotók: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy