Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activitate intensă de testare pentru Sars-Cov-2 în spitalul județean

Foto: www.spitalmciuc.ro

 

La sfârșitul săptămânii s-au efectuat teste pentru noul coronavirus la mai mult de o sută de angajați și pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc: rezultatele indică infectarea unei asistente și a doi foști pacienți. 

Pe Secția de cardiologie al spitalului duminică s-a încheiat retestarea tuturor pacienților internați (luni au mai rămas internați pe secție 16 pacienți) și toate rezultatele au fost negative. Au fost testați totodată doi pacienți care au fost externați înainte de detectarea infecțiilor, și rezultatele lor au ieșit pozitive. Unul dintre acești pacienți a fostinternat în Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, cealaltă persoană pe secțiile dedicate pentru îngrijirea pacienților cu Sars-Cov-2 al spitalului din Miercurea Ciuc. Angajații Secției de cardiologie sunt testați din nou: pentru majoritatea dintre ei avem deja rezultate negative, pentru câteva persoane o să avem rezultatele în această seară.

După ce a avut simptome, a fost testat pozitiv la Sars-Cov-2 o  angajată al Secției de gastroenterologie al spitalului. Angajata respectivă a făcut naveta împreună cu o asistentă de la cardiologie. După acest nou cazau fost testați toți angajații de pe Secția de gastroenterologie și de pe Secția de ortopedie (care este în apropiere) și toate aceste rezultate au ieșit negative.

S-au efectuat teste și pentru personalul medical și câteva pacienți de pe Secția Medicină Internă al Spitalului, după ce – înainte de detectarea infecțiilor – a fost transferat aici de pe Secția de cardiologie un pacient, care ulterior s-a dovedit infectat cu Sars-Cov-2. Rezultatele pacienților și majorității personalului sunt negative, așteptăm finalizarea testelor în această seară.

Pe secțiile care funcționează în clădirea principală al Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-au detectat 23 de infecții cu coronavirus, la 17 angajați și 6 pacienți.

Pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii celor infectați cu coronavirus luni se aflau internați 60 pacienți, 50 confirmați pozitiv și 10 pentru suspiciunea infecției. În unitatea exterioară care funcționează pentru cei asimptomatici sau cu simptome ușoare sa află internați 14 persoane.

”Continuăm anchetele epidemiologice și se testează intensiv. Facem tot posibilul pentru a opri infecția în spital, să îngrijim pacienții noștri în siguranță maximă și să protejăm personalul medical” – adeclarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *