Activitatea pompierilor harghiteni din ultimele 72 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari au acționat, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru gestionarea celor 24 de solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor și stingerea unui incendiu.

În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 23 de persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele operative au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza depozitării cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, la o anexă (magazie), din orașul Bălan. La sosirea echipajelor de intervenție din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc/ Punct de Lucru Bălan, arderea se manifesta la un perete al anexei, pe o suprafață de aproximativ 4 mp, incediul fiind lichidat prompt, în limitele găsite.

În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 10 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Liban (2), Cristuru Secuiesc (2), Miercurea Ciuc (2), Bilbor (2) și Cechești (2).

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.

Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy