Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activități ale polițiștilor harghiteni în cadrul campaniei naționale „Sărbători în siguranță”

Activități ale polițiștilor harghiteni în cadrul campaniei naționale „Sărbători în siguranță”

În perioada 06 aprilie – 05 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Harghita desfășoară activități informativ-preventive în cadrul campaniei naționale „Sărbători în siguranță”, având ca scop prevenirea victimizării cetățenilor pe perioada vacanței pentru copii, Sfintelor Sărbători de Paști și vacanței de 1 Mai.

În data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au mers pe raza Municipiului Miercurea Ciuc unde au discutat cu persoane vârstnice, victime potențiale ale infracțiunilor contra patrimoniului, dar și cu tineri. Cu acest prilej, polițiștii harghiteni le-au transmis sfaturi și recomandări tuturor cetățenilor pentru a-și petrece vacanța și sărbătorile în siguranță, oferindu-le și pliante. Discuțiile au fost purtate cu toată lumea, iar recomandările au fost adaptate tipurilor de infracțiuni ale căror victime pot deveni.

Astfel, pentru tineri, polițiștii au recomandat să fie prudenți în relația cu persoanele nou-cunoscute, să aibă grijă de bunurile lor când călătoresc cu mijloacele de transport în comun și să nu provoace sau să participe la scandaluri.

Pentru protejarea locuinței, polițiștii le-au recomandat cetățenilor să încuie ușa chiar dacă sunt acasă, să nu permită accesul persoanelor necunoscute în curte sau locuință, să nu facă publică pe rețelele de socializare plecarea lor de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp și să monteze un interfon la intrarea în scară, pe care să-l utilizeze în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil.

De asemenea, polițiștii au oferit și recomandări pentru protejarea genților, buzunarelor și mașinilor, sfătuind cetățenii să nu păstreze banii sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentației, să poziționeze geanta sau borseta în fața lor, să nu țină niciodată portofelul sau geanta în coșurile sau plasele de cumpărături, să nu ia sume mari de bani la ei.

Polițiștii harghiteni își desfășoară activitățile în mod constant și sunt alături de dumneavoastră în orice situație. Nu ezitați să apelați numărul de urgență 112 în caz de necesitate. Vă dorim sărbători fericite și liniștite!

Sursa: IPJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.