Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activități de prevenire anticorupție destinate funcționarilor publici din cadrul Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc și Poliției Locale Odorheiu Secuiesc

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita au desfășurat, în perioada 4 – 6 august 2021, în contextul Campaniei naționale de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, activități de prevenire a faptelor de corupție adresate funcționarilor publici din cadrul Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc, precum și polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc.

În cadrul acestor activități au fost prezentate aspecte referitoare la atitudinea ce trebuie adoptată în cazul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și obligațiile legale ce revin fiecărui funcționar public, în contextul interacțiunii cu cetățenii, ca beneficiari ai serviciilor publice oferite, în vederea furnizării de servicii corecte și de calitate pentru populație.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind etica și deontologia profesională, riscurile și vulnerabilitățile la corupție, incidente domeniilor de activitate ale participanților.

Totodată, participanților la aceste activități le-au fost aduse la cunoștință atribuțiile și competențele Direcției Generale Anticorupție, precum și modalitățile de semnalare a faptelor de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne, punându-li-se la dispoziție modalitățile de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Harghita, cu sediul în Municipiul Miercurea Ciuc, Bulevardul Frăției, nr. 6, telefon/fax 0266.310.280, sistemul telefonic gratuit Call-center Anticorupție 0800.806.806 și adresa de e-mail harghita.dga@mai.gov.ro.

La activitățile preventive au participat polițisti locali și funcționari publici din cadrul instituțiilor publice menționate anterior, cărora le-au fost înmânate materiale de promovare conținând informații utile din cadrul campaniei și mesaje preventive anticorupție.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.