Activități desfășurate de polițiștii de la Siguranță Școlară în contextul Zilei împotriva violenței asupra copiilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Luna iunie semnifică începutul verii, zile dedicate copiilor, mici și mari, dar și apropierea vacanței de vară.

Profitând de ultimele săptămâni de școală și în contextul zilei de 5 iunie, zi consacrată prin Legea nr.497/2006, ca Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, cu scopul prevenirii și combaterii violenței împotriva copilului, în zilele de 3 și 4 iunie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și polițiști de ordine publică, au fost prezenți în mijlocul elevilor din școlile gimnaziale din Tușnad, Sânsimion și Casin, unde au desfășurat activități preventive educative și de informare.

Tinerilor le-au fost prezentate principalele forme de violență asupra copilului, pornind de la abuz, ce poate fi de mai multe feluri: fizic, emoțional, psihologic, sexual și economic, neglijarea alimentară, vestimentară, neasigurarea condițiilor de igienă, a îngrijilor medicale, educaționale, emoționale, părăsire, exploatarea sexuală sau prin muncă și până la traficul de copii.

De asemenea, fenomenele de bullying și cyber-bullying au fost subiecte aduse în discuții și dezbătute, elevii fiind provocați să își exprime liber opiniile cu privire la aceste moduri de violență și cum pot fi prevenite, fiind evidențiate și consecințele suportate de către cei care aleg violența în locul rezolvării amiabile a situațiilor tensionate.

În cadrul acelorași activități, polițiștii au purtat discuții libere cu tinerii și cu privire la prevenirea consumului de droguri.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy