Az iskolabiztonsági rendőrök a gyermekekkel szemben elkövetett erőszak elleni nap keretében végeztek tevékenységet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Június a nyár kezdetét, a kicsi és már nagyobb gyermekek számára szentelt napokat, de a nyári szünet közeledtét is jelzi.

Az utolsó iskolai heteket kihasználva és a 497/2006-os számú törvény által a gyermekek elleni erőszak elleni napként meghatározott június 5. alkalmából, a gyermekek elleni erőszak megelőzése és leküzdése céljából, 2024. június 3-án és 4-én az Iskolabiztonsági Hivatal rendőrei és a közrendvédelmi rendőrök a tusnádi, csíkszentsimoni és kászoni általános iskolák diákjai között voltak jelen, ahol megelőző oktatási és tájékoztatási tevékenységet végeztek.

A fiatalok megismerkedtek a gyermekek elleni erőszak főbb formáival, kezdve a bántalmazással, amely többféle lehet: fizikai, érzelmi, pszichológiai, szexuális és gazdasági, az élelem, a ruházat, a higiénia, az orvosi, az oktatás, az érzelmi ellátás hiánya, az elhagyás, a szexuális vagy munkaügyi kizsákmányoláson át egészen a gyermekkereskedelemig.

A zaklatás és az internetes zaklatás jelenségei szintén a megbeszélés témái voltak, a diákokat arra kérték, hogy szabadon fejtsék ki véleményüket az erőszak ezen formáiról és arról, hogyan lehet megelőzni ezeket, és rávilágítottak arra, hogy milyen következményekkel várnak azokra, akik az erőszakot választják a feszült helyzetek békés megoldása helyett.

Ugyanezen tevékenységek során a rendőrök nyílt beszélgetéseket is tartottak a fiatalokkal a drogprevencióról.

  • információ és fotó: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy