Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!

Internetul a devenit pentru copii noștri o parte din universul lor de astăzi. Pe lângă avantajele sale de a oferi rapid informații variate, comunicare în orice colț al lumii, Internetul reprezintă un pericol serios.Dependența de internet este o dereglare psihologică pe care o întâlnim din ce în ce mai mult în rândul celor mai mici.Copii care sunt dependenți de internet, văd în acesta un loc sigur în care să se ascundă dacă sunt sub stres. Ei  consideră că trăiesc în realitate, când de fapt trăiesc în spațiul cibernetic. Pentru cei care se joacă pe internet,  identitatea reala este confundată cu identitatea din joc.

În acest sens Organizația  ,,Salvați Copii” a lansat concursul ,,Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!” la care Școala Gimnazială Tulgheș participă cu clasele gimnaziale. Clasa a VI-a Aa organizat activități publice de informare cu elevii de la celelalte clase și întâlniri cu părinții. Pentru participarea la concurs au realizat și un film în care specifică utilizarea sigură, utilă și creativă a internetului,  dar și  activitățile  alternative prin care își pot satisface nevoile de apartenență la grup, socializare și comunicare,acceptare,provocare specifice perioadei de vârstă.

Copiii noștri trebuie să aibă o copilărie normală, frumoasă, liniştită, veselă şi curată, iar de noi adulții depinde să-i informăm și ocrotim de toate pericolele epocii Internetului.

Director Rusu-Curcă Mihaela

Consilier școlar Ciucanu Onorica

Prof. Rugină Ionela Cornelia

Școala Gimnazială Tulgheș




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.