Ambulanţa Harghita aşteaptă autospeciale noi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Noile dotări vor sosi cel mai probabil la sfârşitul anului şi vor completa parcul auto învechit al serviciului județean.
Managerul Ambulanţei Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru RTM că deocamdată nu sunt mari probleme de dotări, dar echipamentele noi sunt întotdeauna binevenite:

Cu ambulanţele, cu personalul, stăm bine. Din fericire, dotările sunt de calitate bună, sigur că, după un anumit timp, trebuie să reîmprospătăm dotările. Acum aşteptăm să fie achiziţionate maşini noi, aparatură nouă, cu care calitatea asistenţei medicale de urgenţă să fie şi mai mult ridicat. Cum ştiu, nu au fost achiziţionate, dar promisiuni sunt. Ori la sfârşitul anului, ori la începutul anului viitor, vor fi achiziţionate şi vor fi date în folosinţă ambulanţe noi.”

Astăzi s-a sărbătorit Ziua Naţională a Ambulanţei, iar un echipaj de la Harghita a fost prezent în centrul Bucureştiului, unde au participat la un marş festiv alături de colegii din toată ţara.

Începând cu anul 2015, la data de 28 iulie se sărbătorește Ziua Națională a Ambulanței, pentru recunoașterea contribuției serviciilor de Ambulanță în asigurarea și menținerea stării de sănătate a cetățenilor.

La 28 iulie 1906 a apărut prima ”Salvare” din București, la inițiativa profesorului Nicolae Minovici, cel care întemeiase în acelaşi an Societatea de Salvare, pe modelul primei staţii de salvare care funcţiona deja la Viena. Prima salvare a fost o trăsură cu cai, cu un echipaj format din sergenţi de oraş, medicii interni şi sanitari, instruiţi chiar de dr. Nicolae Minovici.

Serviciul de Salvare a funcţionat sub deviza „Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor”şi a fost condus timp de 35 de ani de prof.dr. Nicolae Minovici care a întreţinut Societatea din veniturile proprii sau cu ajutorul contribuţiei unor oameni generoşi.

Proiectul de lege prin care se stabilea ziua de 18 iulie ca Zi Națională a Ambulanței, votat de Senat la 18 iunie 2014, are ca scop să acorde posibilitatea autorităților publice centrale și locale, ONG-urilor, muzeelor și reprezentanților României în străinătate să organizeze evenimente dedicate rolului și meritelor Serviciului Român de Ambulanță în salvarea de vieți omenești, acțiunile fiind coordonate de către Ministerul Sănătății.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 4 abțineri, iar la 6 martie 2015, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.

Sursa: radiomures.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy