ANAF propune modificarea decontului de TVA

0

Articol disponibil în: Română

ANAF a decis modificarea formularului 300 ” Decont de taxă pe valoarea adăugată”, ca urmare a modificărilor legislative survenite de la 1 ianuarie 2017. Noul formular se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017.

De la 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori, care beneficiază de o compensație în cota forfetară pentru taxa aferentă achizițiilor. Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează achiziții de la agricultori pot deduce această compensație.

Cota standard de TVA s-a modificat începând cu data de 1 ianuarie 2017, fiind de 19% și se aplică asupra bazei de impozitare pentru operațiunile impozabile nescutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse.

Persoanele impozabile plătitoare de TVA, care efectuează în perioada de raportare numai operațiuni în interiorul țării, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat.

decont-tva


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy