Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANCPI a finalizat lucrările de cadastru general în comuna Subcetate

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Harghita a finalizat lucrările de cadastru în comuna Subcetate, județul Harghita. Proprietarii celor 8056 de imobile vor primi în curând noile cărți funciare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Noile cărți funciare ale celor 8056 imobile din comuna Subcetate au fost înmânate miercuri, 3 mai 2023, autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor.

La eveniment au participat primarul comunei Subcetate, RUSU Vasile, directorul OCPI Harghita, domnul TRUȚĂ Sorin Nicolae, șeful serviciului cadastru, doamna MÁRTON Edith, șeful serviciului publicitate imobiliară, doamna RÁKOSI-SEIWARTH Ildikó și doamna DEÉR Viola, înlocuitor șef birou înregistrare sistematică.

În comuna Subcetate, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2018 și a vizat o suprafață totală de 5168 de hectare.

În prezent, din totalul de 67 de UAT-uri din județul Harghita, 2 sunt cadastrate integral (Remetea și Sâncrăieni), iar în alte 56 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, 9 la nivelul întregului UAT, și 47 pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.