Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: 12 intervenții în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 02 mai 2023, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 12  situații de urgență. Echipajele SMURD au intervenit la 9 solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență echipajele operative au gestionat cu promptitudine 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii unui accident rutier, pe DN 13A și 2 misiuni de deblocare uși apartamente în municipiul Miercurea Ciuc, pe strada Brașovului, unde în interiorul locuinței, a fost găsită o persoană, de sex feminin, în vârstă de 83 de ani, decedată, respectiv pe bulevardul Timișoarei, un tânăr de 28 de ani, aflat în stare de inconștiență, dar cu funcții vitale, a fost evaluat și transportat la spital, de către echipajul SMURD, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Ieri dimineață, în jurul orei 08.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” al judeţului Harghita a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 13A, în municipiul Odorheiu Secuiesc,  în care a fost implicată o autoutilitară încărcată cu material lemnos, care s-a răsturnat pe partea carosabilă, blocând circulația pe sensul de mers spre Lupeni. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 20 de ani, s-a autoevacuat, fiind evaluat și transportat la spital, de către echipajul SMURD, prezentând traumatism la membrul superior drept. Pompierii au acționat pentru stabilizarea autoutilitarei, balizarea zonei și pentru asigurarea măsurilor PSI la locul evenimentului.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Sândominic (2) și  Voșlăbeni (2).

În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.