Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANM anunță ploi moderate, ninsori la munte şi intensificări ale vântului până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 9 ianuarie, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă la nivel naţional până miercuri, 11 ianuarie.

 

Interval de valabilitate: 09 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 18:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului

În intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.
Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.