Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANM anunță ploi și intensificări ale vântului până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă în toată țara.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 12:00 – 17 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

 Notă: În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse – în general moderate cantitativ – în majoritatea zonelor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.