ANPC: controale privind comercializarea vinului si a băuturilor alcoolice fermentate

0

Articol disponibil în: Română

controale-anpcConform unui comunicat ANPC, începând cu data de 03.05.2017, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor vor desfășura o amplă acțiune de control, în colaborare cu Serviciul de Investigare al Criminalității Economice, având ca obiect modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a vinului și a băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea și vinul, destinate consumului uman ca atare.
Se vor verifica următoarele aspecte:
A.Calitatea produselor alimentare comercializate:
–    starea ambalajelor (integritate, etanșeitate);
–    încadrarea în volumul net declarat de producător;
–    încadrarea în parametrii de calitate cât și depistarea cazurilor de falsificare în cazul vinurilor, conform prevederilor Legii viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole nr. 164/2015;
–    etichetarea vinurilor și a băuturilor alcoolice fermentate;
–    existența eventualelor produse contrafăcute.
Pentru verificarea încadrării în parametrii de calitate  se vor preleva eșantioane care vor fi analizate în laboratoare acreditate .
B. Condiții la depozitare, comercializare
C. Modul de indicare a prețurilor
D. Legalitate:
–    existența registrului unic de control;
–    existența documentelor de proveniență;
–    comercializarea în locuri autorizate;
–    afișarea la loc vizibil a plachetei cu TELEFONUL CONSUMATORILOR, conform prevederilor Ordinului Președintelui ANPC nr.72/2010, cu modificările și completările ulterioare.

 


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy