Fehér István, medic la Spitalul din Odorheiu Secuiesc, declarat incompatibil de ANI

0

Articol disponibil în: Magyar Română

aniANI l-a declarat incompatibil pe dr. Fehér István, Șef serviciu Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2010 – 30 mai 2016, întrucât a deținut simultan funcția de Șef serviciu anatomie patologică în cadrul Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc și calitatea de administrator al S.C. Imuno Histocit S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 raportat la art. 185, alin. (15) din același act normativ.

S-au încălcat următoarele prevederi legale:
art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate”;

art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia„Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. b), c) şi d) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

Persoana […] față de care s-a constatat […]  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. ”, se arată în comunicatul emis de ANI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy