Antrenament dificil în zona montană Harghita Băi. Jandarmii au înfruntat zăpada și frigul pe un traseu de 20 de km

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ziua de ieri, 21 ianuarie, a fost rezervată derulării unui antrenament cu efectivele Detașamentului 1 Jandarmi Mobil și Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, ce a constat în orientarea sportivă prin parcurgerea unui traseu în zona montană, în conformitate cu Planul anual de educație fizică al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

După prezentarea temei de către colonel Iamandi Dan, jandarmii au plecat din stațiunea Harghita Băi, pe un traseu montan dinainte stabilit, ce a avut ca punct final stațiunea Harghita- Mădăraș.

Jandarmii din cadrul structurii mobile, ce de regulă îi vedem pe timpul asigurării ordinii publice la manifestările cultural- artistice și sportive, au fost puși în situația de a experimenta pe viu o zi din viața unui jandarm montan, ce e solicitat să intervină pentru a acorda sprijin unei persoane rătăcite în zona montană.

Traseul ales a avut o lungime de aproximativ 20 de kilometri, iar dacă pe timp de vară parcurgerea lui se poate face în aproximativ 4 ore de către un turist obișnuit, în sezonul de iarnă timpul se dublează, nefiind recomandată parcurgerea acestuia. De ce? Ne-au informat jandarmii montani: riscul de a te rătăcii datorită acoperirii semnelor de orientare, a riscului epuizării fizice datorită afundării permanente în stratul gros de zăpadă, a pericolului reprezentat de instalarea hipotermiei, etc..

Chiar dacă pe alocuri deplasarea jandarmilor a fost una dificilă, datorită stratului generos de zăpadă și a caracterului de noutate în ceea ce privește această abordare a pregătirii fizice, jandarmii și-au permis și momente de respiro, pentru a admira peisajul.

Misiunea a fost dusă la bun sfârșit, la finish ajungând întreg efectivul, inclusiv cele trei fete din cadrul detașamentului și cei patru elevi ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, aflați în această perioadă în practică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy