Csendőrök edzettek a hegyekben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Január 21-én került sor az 1-es Mobil Csendőregység ás a hargitafürdői Hegyi Csendőrség gyakorlatára, ami egy hegyi útvonal megtételéből állt, a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség évi testnevelési terve alapján.

Miután Iamandi Dan ezredes bemutatta a tervet, a csendőrök elindultak Hargitafürdőről egy előre meghatározott hegyi útvonalon, melynek végcélja a Madarasi Hargita üdülőtelep.

A választott útvonal hossza kb. 20 km volt, megtétele nyáron 4 órát vesz igénybe, télen az az idő megduplázódik, és nem ajánlatos a megtétele. Miért? A hegyi csendőrök megmondják: nagy az eltévedés veszélye, mert az útmutatók eltűnnek a hóban, fennáll a fizikai kimerülés veszélye az állandó vastag hótakaróban való elsüllyedés miatt, beállhat a kihűlés, stb.

Bár az útvonal teljesítése nem volt nehézségektől mentes, a csendőröknek jutott néhány percük a táj megcsodálására is.

A küldetést sikerrel teljesítették, a teljes csapat befutott az érkezési vonalba, beleértve a csapat három nőtagját és a Falticeni-i csendőriskola gyakorlati idejét töltő négy tanulóját is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy