Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aproape 100 de jandarmi harghiteni, la datorie în acest weekend

La acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita va angrena în misiuni o medie zilnică de aproape 100 de jandarmi, pentru a duce la îndeplinire misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestările ce vor avea loc în spațiul public și pentru paza și apărarea obiectivelor avute în responsabilitate.

„Vom avea în vedere manifestările cultural-artistice, sportive, cu preponderență a celor care adună la un loc un număr mare de persoane, dar și zona montană a județului, acolo unde există posibilitatea ca un număr mare de oameni să aleagă să-și petreacă timpul liber.
Ca de fiecare dată, misiunea noastră, fie că vom acționa independent sau în sistem integrat, va fi asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, dar și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetățeni.
Jandarmii montani din stațiunile Băile Tușnad, Harghita Băi, Lacu Roșu și Borsec și colegii din cadrul Postului de Jandarmi Stațiune Balneoclimaterică Praid vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice, pentru informarea și îndrumarea turiștilor.”, a precizat IJJ Harghita.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, IJJ Harghita recomandă cetățenilor următoarele:

• persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și a organizatorilor;
• în această perioadă, vă rugăm să acordați o atenție sporită copiilor și vârstnicilor pentru a preveni orice eveniment nedorit;
• cei care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condițiilor climatice locale și să se echipeze corespunzător zonei de munte, să nu plece sub nicio formă singuri pe munte și să evite hrănirea animalelor sălbatice, filmarea ori fotografierea acestora;
• să respecte prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cetățenii având obligația să aprindă focul doar în locurile special amenajate, pentru a fi supravegheat în permanență, iar activitățile de picnic să fie desfășurate doar în zonele special amenajate în acest scop;
• în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocial sau viața ori integritatea fizică le este pusă în pericol, cetățenii sunt rugați să solicite sprijin prin intermediul SNUAU „112”, sau să se adreseze direct echipajelor de ordine publică prezente în zonă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.