Noi modificări în traficul rutier din Miercurea Ciuc, ca urmare a închiderii podului peste calea ferată

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primăria Miercurea Ciuc anunță că, începând de luni, trecerea autovehiculelor pe sub pasajul subteran vizavi de benzinăria MOL va fi controlat de un semafor provizoriu, însă rămâne de văzut dacă  acest lucru reprezintă o soluție sau nu.

 

„În cazul în care coridoarele de trafic sunt deja constrânse, închiderea  podului creează situații care nu pot fi anticipate din toate punctele de vedere. De aceea, în urma consultării cu constructorul, poliția și CFR, am așteptat până săptămâna aceasta pentru a testa regimul de circulație modificat în timpul vacanței școlare„, a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de astăzi, ținută împreună cu viceprimarul Bors Béla, în cadrul căreia au abordat întrebările cele mai frecvente legate de situație.

Pasajul subteran vizavi de benzinăria MOL va fi dotat cu un sistem de semafoare, care va funcționa începând de luni, 2 mai. Poliția rutieră a aprobat doar o intervenție temporară și nu va  fi sprijinită dacă  coada de mașini se va extinde până la strada Brașovului. Traficul de pe strada Obor este îngreunat și de faptul că sistemele bazate pe GPS direcționează traficul de tranzit către aceasta. Ieri, primăria a făcut demersurile necesare pentru ca sistemele GPS să recomande traficului de tranzit varianta de ocolire.

Din cauza prezenței traficului greu, mai sunt discuții despre fezabilitatea unui sens giratoriu temporar la intersecția dintre străzile Brașovului și Zöld Péter. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare.

Situația este ceva mai clară în ceea ce privește acordarea priorității pentru traficul care vine de pe strada Poienii și intră pe strada Harghitei spre ieșirea din Odorheiu Secuiesc, precum și amplasarea unui indicator STOP pentru cei care vin dinspre pasaj.  Cu toate acestea, acest lucru este încă în curs de analiză  și, dacă se va decide să se schimbe dreptul de trecere, pe lângă înlocuirea indicatoarelor, schimbarea va fi precedată și de marcaje speciale. Săptămâna următoare nu sunt programate modificări.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy