Aproximativ 170 de kg de carne confiscată de polițiștii harghiteni cu sprijinul Direcţiei Sanitare Veterinare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poliţiştii harghiteni au confiscat aproximativ 170 de kg de produse alimentare, cu probleme în ceea ce priveşte termenul de valabilitate, cu sprijinul Direcţiei Sanitare Veterinare, la Miercurea Ciuc.

În urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate în ultima perioadă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au fost obţinute date şi indicii cu privire la posibile delicte economice, săvârşite în cadrul unei societăţi comerciale de alimentaţie publică.

Pentru verificarea acestor aspecte, cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita, a fost organizată o amplă acţiune de control, la două magazine ce reprezintă puncte de lucru ale unităţii economice în cauză, pe raza municipiului Miercurea Ciuc.

Echipa de control a constatat că la magazinele respective sunt comercializate produse alimentare fără termen de valabilitate, cu termenul de valabilitate expirat, sau cu ştersături ori modificări ale termenului de valabilitate.

Astfel, au fost identificate aproximativ 170 de kg de produse din carne, produse lactate și alte produse alimentare, toate acestea fiind puse sub sechestru de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita până la stabilirea și prezentarea unui contract de neutralizare.

În acest sens au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, din care 3 conform Legii 12/1990 şi câte una conform O.U.G. 28/1999 și H.G. 984/2005, în cuantum total de 31.500 de lei.

De asemenea, dată fiind cantitatea semnificativă de produse fără termen de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat şi având în vedere rezultatele mai multor controale efectuate în perioada anilor 2015 – 2019, materializate în mai multe procese-verbale de contravenție aplicate de diverse instituții cu atribuţii în domeniu, urmează să fie efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii de comercializarea de produse alterate, caz în care vor fi desfăşurate cercetări şi va fi propusă soluţie legală prin organele de Parchet.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy