170 kilogramm húst koboztak el a rendőrök Hargita megyében az Állategészségügyi Igazgatóság segítségével

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A Hargita megyei rendőrség mintegy 170 kg élelmiszerterméket kobozott el a szavatossági idő körüli problémák miatt, a csíkszeredai Állategészségügyi Igazgatóság támogatásával.

Hargita megye rendőrségének gazdasági bűncselekményeket nyomozó szolgálata szintjén végzett kutatási és vizsgálati tevékenységet követően esetleges gazdasági bűncselekmények elkövetésére vonatkozó adatok és bizonyítékok kerültek elő egy vendéglátó egységgel kapcsolatosan.

Ezen aspektusok ellenőrzése érdekében széleskörű ellenőrzési akcióra került sor a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szakembereinek segítségével a szóban forgó kereskedelmi egység két csíkszeredai munkapontján. Az ellenőrcsapat megállapította, hogy ezekben az üzletekben a szavatossági idő feltüntetése nélkül, elmosódott vagy láthatóan módosítva feltüntetett szavatossági idővel ellátott, vagy lejárt szavatosságú termékeket értékesítettek.

Mintegy 170 kg hústerméket, tejterméket és egyéb élelmiszerterméket azonosítottak, amit a DSVSA zárolt a megsemmisítésükre vonatkozó szerződés elkészültéig.

Öt bírságot róttak ki, hármat a 12/1990-es törvény, egyet-egyet pedig a 28/1999 sürgősségi kormányrendelet és a 984/2005-ös kormányhatározat alapján, összesen 31.500 lej értékben.

Ugyanakkor, tekintve a szavatossági idővel meg nem jelölt vagy lejárt termékek mennyiségére, és figyelembe véve a 2015 és 2019 között végzett ellenőrzések eredményeit, ami különböző illetékes szervek által kiállított számos kihágási jegyzőkönyvben nyilvánul meg, további vizsgálatokra kerül sor, annak megállapítására, hogy megvannak-e a romlott áru forgalmazására vonatkozó vádalapok, ebben az esetben az ügyet az ügyészséghez továbbítják.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy