Armă de autoapărare predată la poliție de un localnic din Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Atenţie, respectarea legislaţiei în domeniul armelor şi muniţiilor este o îndatorire cetăţenească de care un localnic din Gheorgheni s-a achitat în cel mai înţelept mod, atunci când a descoperit o armă de autoapărare.

Mai bine „curat”, decât înarmat,

Mai bine felicitat, decât cercetat!

La data de 29.08.2019, în jurul orei 16:45, la sediul Poliţiei Municipiului Gheorgheni s-a prezentat un localnic de 69 de ani, care a predat o armă de autoapărare și 11 cartușe cu gaz.

În urma primelor cercetări efectuate de poliţişti, a fost confirmată ipoteza prezentată de cel în cauză, potrivit căreia arma a fost descoperită în podul unei anexe gospodăreşti, cu prilejul unor activităţi de igienizare, în locaţia respectivă şi în zonă nefiind identificate alte arme, muniţii sau bunuri deținute ilegal.

În acest sens poliţiştii, pe de o parte salută şi felicită gestul cetăţenesc al localnicului din municipiul Gheorgheni, care a procedat moral şi legal, iar pe de altă parte atrag atenţia cu privire la imperioasa necesitate a respectării legislaţiei în domeniu, precum şi la riscurile la care ne expunem în cazul în care trecem cu vederea, ignorăm sau chiar ascundem orice fel de aspecte în asemenea situaţii.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări în vederea clarificării tuturor datelor şi indiciilor cu privire la provenienţa armei și muniției aferente, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy