Aroganță și incompatibilități la Consiliul Local Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

antal szabolcs kampányDe aproape un an s-a încheiat campania electorală pentru alegerile administrațiilor publice locale. Atunci, candidații, oameni de afaceri, și-au arătat fețele lor umane când au promis că vor să servească comunitatea, pentru ei fiind important să fie fericiți într-un oraș în care se poate trăi.

Bineînțeles că acești candidați – oameni de afaceri, în timpul campaniei electorale, nu au pomenit nici măcar cu un cuvânt faptul că este extrem de important să aibă relații de afaceri cu primăria sau cu instituții din subordinea Consiliului Local.

Dar să vedem ce am găsit acum. Este vorba de un om de afaceri de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania, ca un traseist politic s-a înscris în Partidul Civic Maghiar, unde a obținut funcția de consilier local. Atunci încă, consilierul local Antal Szabolcs a promis că „Ofer cea mai bună știință a mea pentru un Gheorgheni unde se poate trăi

Cu toate acestea, cum se spune în popor, Antal Szabolcs, nu prea a tulburat apele la ședințele consiliului local Gheorgheni. Nu am auzit glasul lui în ședințe, nu prea știm despre faptul că ar fi  avut măcar o inițiativă prin care să ofere cea mai bună știință a lui pentru un Gheorgheni unde se poate trăi.

van szeszÎnsă pe o rețea de socializare, la un profil cu titlul „Ai parcat ca un bou – Gyergyó” este plin cu poze ale mașinii consilierului, care parchează zilnic pe trotuarul aflat în fața unui local din Gheorgheni! Oare din pură aroganță? Bineînțeles, suntem și noi curioși, poliția locală din Gheorgheni, de câte ori a luat măsuri împotriva consilierului local contravenient?

Pe parcursul investigațiilor noastre am mai descoperit și mai multe. Respectivul consilier local – om de afaceri, închiriază un spațiu comercial în incinta Centrului Cultural Gheorgheni,  clădire care se află în administrarea Teatrului Figura Stúdió, instituție care este în subordinea consiliului local Gheorgheni.

Acum să vedem ce spune Legea nr: 161/2003, lege care se referă și la incompatibilitățile aleșilor locali.

Art. 90. Lin (1) Consilierii locali… care au funcţia de…, manager…ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat…nu pot încheia contracte …cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile …..aflate în subordinea….consiliului local….

Cunoscând toate acestea, punem cu respect câteva întrebări: Conducerea Teatrului Figura Stúdió, în calitate de administrator al imobilului, știe că are o afacere cu firma unui consilier local? Primarul de Gheorgheni, care face parte din acelaș partid politic și este prieten cu Antal Szabolcs, ce părere are despre această incompatibilitate? Ce demersuri va efectua comisia de validare și de incompatibilități al consiliului local? Ce părere are despre toate acestea Agenția Națională de Integritate?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy