Arrogancia és összeférhetetlenség Gyergyószentmiklós önkormányzatánál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Közel egy éve ért véget a helyhatósági választások kampánya. Akkor még a vállalkozó jelöltek is az emberi arcukat mutatták. Azt ígérték, hogy ők tulajdonképpen szolgálni akarják a közösséget, számukra fontos, hogy egy élhető városban boldoguljanak.

 Természetesen, a vállalkozó jelöltek, egy szóval sem említik, hogy számukra mennyire prioritás a polgármesteri hivatallal vagy annak egy alárendelt intézményével az üzleti viszony ápolása.

 De most nézzük meg mit találtunk. Először is, adott egy vállalkozó, aki az Erdélyi Magyar Néppártból, egy köpönyegforgatással igazolt át a Magyar Polgári Pártba és annak színeiben szerzett tanácsosi tisztséget. Akkor még Antal Szabolcs helyi tanácsos ígérte, hogy: „Tudásom legjavát ajánlom egy élhető Gyergyószentmiklósért.”

 Ennek ellenére, ahogy mondani szokták Antal Szabolcs, sok vizet nem zavart a gyergyószentmiklósi tanácsüléseken. Nem halottuk a hangját tanácsüléseken. Nem tudunk arról, hogy lett volna egy helyi tanácshatározat kezdeményezése ahol a tudása kis és nagy javát ajánlta volna „egy élhető Gyergyószentmiklós” érdekében.

 Viszont tele van az egyik közösségi oldalon, az „Ai parcat ca un bou – Gyergyó” című profil olyan fényképekkel, hogy az illető tanácsos autójával sorozatosan ráparkol a járdára, az egyik gyergyószentmiklósi szórakozóhely előtt! Talán puszta arroganciából? Természetesen kíváncsiak lennénk, hogy a gyergyószentmiklósi helyi rendőrség, hányszor intézkedett a tanácsos kihágásai ellen?

 Oknyomozásunk során ennél sokkal többre is bukkantunk. Az illető válalkozó-helyi tanácsos, a Gyergyószentiklósi Müvelődési Központ épületében üzemeltet egy vendéglátóipari egységet. Viszont az épület a helyi tanács alárendeltségében lévő Figura Stúdió Színház ügykezelésében van.

 De nézzük meg, hogyan rendelkezik erről a 2003/161-es törvény, amely a helyi választottak összeférhetetlenségségét szabályozza.

A 90. Szakasz (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy: Azok a helyi tanácsosok…akik manageri…vagy más vezető tisztséget töltenek be, illetve részvényesek vagy társult tagok magán vállalkozásokban,nem köthetnek, szerződéseket azokkal a helyhatóságokkal, amelynek képviselői,…azokkal az intézményekkelamelyek a helyi tanács alárendeltségében….vannak.

 Mindezeket ismerve, tisztelettel feltennénk egy pár kérdést: A Figura Stúdió Színház, mind az épület üzemeltetőjéhez tudja, hogy egy helyi tanácsos cégével van üzleti viszonya? Gyergyószentmiklós polgármestere, aki Antal Szabolcs párttársa és barátja, mit szól erről összeférhetetlenségről? Mit kíván tenni a helyi tanács mandátumigazoló és összeférhetetlenségi bizottsága? Mit szól mindehhez az Nemzeti Feddhetetlenségi Ügynökség? Várjuk megtisztelő válaszaikat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy