Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Árpád Gálfi va candida pentru un nou mandat

Foto: Business Magazin

 

Árpád Gálfi, primarul oraşului Odorheiu Secuiesc, va candida pentru un nou mandat, la alegerile locale din septembrie, din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL), titrează, într-un articol publicat marţi, portalul local de ştiri UH.ro.

Árpád Gálfi şi susţinătorii săi au anunţat o conferinţă de presă pentru vineri, când partidul mixt român – maghiar urmează să-şi prezinte candidaţii. Attila Ember, consilierul primarului, a confirmat pentru UH.ro că Árpád Gálfi şi susţinătorii săi vor intra în competiţia electorală din partea POL.

La sfârşitul lunii iulie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare în Registrul partidelor a Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, fondat de echipa lui Gálfi, însă procedura încă nu a fost finalizată, astfel că fondatorii nu pot candida din partea acestui partid.

Consilierul primarului a declarat pentru portalul UH.ro că au decis să candideze în culorile unui alt partid deoarece se tem că adversarii lor vor introduce în competiţia electorală din Odorheiu Secuiesc încă o persoană cu numele de Árpád Gálfi, pentru a induce în eroare şi a-i diviza pe alegătorii primarului. Un lucru similar s-a întâmplat în urmă cu patru ani în Odorheiu Secuiesc, când fostul primar UDMR, Levente Bunta, care a candidat ca independent, a trebuit să se confrunte cu un alt Levente Buta, al cărui nume a fost trecut pe lista electorală tot ca independent pentru fotoliul de primar.

Árpád Gálfi a fost ales primar al oraşului Odorheiu Secuiesc în urmă cu patru ani, în calitate de candidat comun al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi al Partidului Civic Maghiar (PCM). Cu toate acestea, anul trecut, partidul său, PCM, l-a exclus din rândurile sale. Primarul a considerat că a atras furia liderilor PCM prin rezilierea contractelor de servicii considerate de el neavantajoase oraşului, care au fost încheiate de Jenő Szász, fostul primar PCM al oraşului Odorheiu Secuiesc.

Contracandidaţii lui Árpád Gálfi pentru funcţia de primar la alegerile locale din data de 27 septembrie vor fi: László Derzsi, din partea UDMR, şi Levente Mike, din partea Partidului Civic Maghiar (PCM).

Odorheiu Secuiesc are o populaţie de 34 000 de locuitori, din care 95% s-au declarat maghiari la ultimul recensământ. După schimbarea regimului în 1989, oraşul secuiesc a fost condus în mare parte de primari din partide maghiare aflate în opoziţie faţă de UDMR.

MTI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.