Gálfi Árpád újabb mandátumért indul

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Business Magazin

 

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere újabb mandátumért indul a szeptemberi helyhatósági választásokon a Szabad Emberek Pártja (POL) színeiben, közli egy keddi cikkben az UH.ro hírportál.

Gálfi Árpád és támogatói péntekre egy sajtótájékoztatót jelentettek be, amikor a román-magyar vegyes párt bemutatja jelöltjeit. Ember Attila, a polgármester tanácsadója megerősítette az UH.ro-nak, hogy Gálfi Árpád és támogatói a POL listáján indulnak a választásokon.

Július végén a Bukaresti Törvényszék elfogadta a Gálfi csapata által létrehozott Székelyudvarhelyért Párt bejegyzés iránti kérelmét, de az eljárás még nem fejeződött be, tehát az alapítók nem pályázhatnak ennek a pártnak a színeiben.

A polgármester tanácsadója elmondta az UH.ro portálnak, hogy azért döntöttek egy másik párt színeiben való indulás mellett, mert attól tartanak, hogy a politikai ellenfelek egy másik Gálfi Árpád nevű személyt indítanának függetlenként a választásokon, ezzel félrevezetve és megosztva a választóközönséget. Hasonló dolog történt négy évvel ezelőtt Székelyudvarhelyen, amikor az RMDSZ volt polgármesterének Bunta Leventének szembe kellett néznie egy Buta Leventével, akinek a neve a polgármesteri jelöltek listáján szerepelt, mint független jelölt.

Gálfi Árpádot négy évvel ezelőtt választották Székelyudvarhely polgármesterévé az EMNP és az MPP közös jelöltjeként. Tavaly azonban pártja, az MPP kizárta őt soraiból. A polgármester úgy véli, hogy azzal haragította magára az MPP vezetőit, hogy megszüntette a város számára kedvezőtlennek tartott szolgáltatási szerződéseket, amelyeket Szász Jenő, székelyudvarhelyi volt MPP polgármester kötött.

Gálfi Árpád ellenjelöltjei a szeptember 27-i helyhatósági választásokon: Derzsi László (RMDSZ), és Mike Levente (MPP).

Székelyudvarhely 34.000 lakosának 95%-a magyarnak vallotta magát az utolsó népszámláláson. Az 1989-es rendszerváltást követően a székely várost nagyrészt az RMDSZ ellenzékét képviselő magyar pártokból eredő polgármesterek vezették.

MTI

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy