”Așa a luat naștere harta Ungariei Mari”, li se explică elevilor maghiari într-o școală din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La o școala din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, țara România, anul 2018, directoarea instituției de învățământ publice le explică copiilor despre harta Ungariei Mari care înglobează desigur și o parte din teritoriul României. ( clic aici pentru articol )

Dincolo de faptul că la această școală se încalcă Constituția României, directoarea, acompaniată de alte cadre didactice, implică copii în politica lor separatistă punându-i chiar în anul centenarului să facă astfel de hărți din corpurile lor chiar în curtea școlii ca să li se impregneze clar copiilor în cap cum e treaba cu Ungaria Mare.

După apariția primului articol directoarea școlii, doamna Éva Porsche, și-a făcut curat în contul de Facebook ștergând toate elementele ce contravin Constituției României. Iată câteva poze care nu mai sunt pe profilul directoarei de școală din România.

Autoritățile Române trebuie să înțeleagă că așa ceva nu este permis în nicio țara din lume iar cei care s-au folosit de copii în scopuri politice trebuie să plătească cel puțin cu funcțiile.

Maghiarii din România trebuie să înțeleagă că sunt manipulați și băgați în față de niște oameni de nimic, cum este și această directoare Éva Porsche. Această femeie, după ce a văzut că au ieșit discuții în presă, și-a șters toate pozele despre Ungaria Mare de pe Facebook, ba chiar a șters și pozele în care era cu steagul Ungariei. Deci, s-a dezis din primul minut de Ungaria Mare, Ținut Secuiesc și tot ce mai promova dumneaei. Deci, promova ceva în care nu credea nici ea, caci atunci când crezi în ceva mergi până la capăt și te lupți pentru ce crezi. Pentru crezurile lor, maghiarii adevărați din România au fost băgați în pușcăriile comuniste. Aceia erau adevărații lideri și formatori de opinie ai maghiarilor din România. Nu cei de azi, care se folosesc de copiii maghiarilor și de maghiarii mai naivi ca să facă scandal, iar când obțin scandalul zic că ei nu au nicio treabă și sunt niște buni români doar ca să își păstreze locul de muncă sau ca să nu ia vreo amendă.

Respectăm maghiarii care își doresc din credința lor Ținut Secuiesc sau Ungaria Mare. Nu putem respecta maghiari care doar incită alți oameni iar când e vorba să își asume ceva brusc șterg toate pozele, nu își mai amintesc nimic din ce au zis și declară că de fapt nu vor nimic.

Să vedeți cum se va termina și scandalul de la această școală și cum profesorii vor da vina pe elevi și nimeni nu va spune că-i învață pe elevi despre Ungaria Mare sau de Ținutul Secuiesc. Niște oameni mici care nu vor avea curajul să recunoască că sunt separatiști și vor să se revină la o Ungarie Mare.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy