Astăzi a început marşul pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Coloana de vehicule a plecat de la ora 11 spre Ungheni și mâine de la 7 dimineaţa, din Piaţa Unirii, se va pleca spre Târgu Mureş.  Se poate alătura oricine doreşte.

Autostrada e importantă pentru comunicare, pentru dezvoltare economică şi pentru a uni oamenii între ei. E importantă nu doar pentru noi, ci pentru toată Moldova“, a declarat ieri Liviu Ţigănaşu, preşedintele Asociaţiei „Frăţia Motoa­relor“, unul dintre organizatorii marşului auto Iaşi – Tg. Mureş, pe traseul pe care ar urma să-l aibă autostrada. În ine­dita acţiune de protest, „avem alături de noi nu doar moto­ciclişti şi maşini mici, ci şi autocare, microbuze, şi chiar şi tiruri. Ţigănaşu a precizat că deplasarea spre Tg. Mureş va avea loc în mod simbolic începând de la Ungheni.

Din partea autorităţilor locale, – primari şi preşedinţi de consilii judeţene -, de pe traseul viitoarei autostrăzi şi chiar din judeţe învecinate, avem semnături că dumnealor sunt alături de demersul nostru, şi e normal să fie aşa pentru cei care sunt preocupaţi de dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc, a adăugat iniţiatorul marşului. Întrebat câţi vor porni la drum, el nu a putut să dea un număr exact, dar a spus că pe parcurs sunt prevăzute puncte de joncţiune cu cei care se vor alătura coloanei plecate din Iaşi.

Vineri (astăzi, n.r.), de la ora 11, din faţa Palatului Culturii, vom face prima deplasare, la Ungheni, unde vom fi întâmpinaţi de primarii din stânga şi din dreapta Prutului, şi ne vom întoarce îm­preună în Iaşi. Sâmbătă dimineaţă, la ora 7, ne vom întâlni cu toţii în Piaţa Unirii, de unde vom pleca spre Târgu Mu­reş, cu escală peste noapte la Topliţa. Duminică dimineaţa sun­tem aşteptaţi la Târgu Mureş, a explicat Liviu Ţi­gănaşu. Grupul de iniţiativă a lansat şi un site (iasi-tgmures.info) unde pot fi consultate detalii despre evenimentul din perioada 8-10 septembrie.

Sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy