Felvonulás a Iași- Marosvásárhely autópálya érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az autókonvoj ma 11-kor indult Nyárádtő irányába és holnap reggel 7-kor van az indulás a Piața Unirii irányából Marosvásárhely irányába. Bárki csatlakozhat, aki szeretne.

Az autópálya nagyon fontos a kommunikáció, a gazdasági fejlődés és az emberek közti kapcsolat szempontjából. Nemcsak számunkra fontos, hanem egész Moldva számára”, nyilatkozta Liviu Țigănașu, a Iași- Marosvásárhely autós felvonulás társszervezője a „Frăția Motoarelor” Egyesület elnöke. A felvonuláson részt vesznek motorosok, személyautók, mikrobuszok, sőt kamionok is. A résztvevők pontos számáról nem tudott nyilatkozni Țigănașu, elmondta, hogy vannak csatlakozási pontok, ahol a résztvevők menetközben csatlakoznak a felvonulókhoz.

Pénteken 11 órakor indulunk a Kultúrpalota elől Nyárádtő irányába, ahol a Prut két oldalán fekvő települések polgármesterei fogadnak bennünket és együtt jövünk vissza Iași-ba. Szombat reggel 7-kor indulunk Marosvásárhely irányába, egy maroshévízi éjszakai megállóval. Vasárnap reggel érünk Marosvásárhelyre, magyarázta Liviu Țigănașu. A kezdeményező csoport egy honlapot is létrehozott (iasi-tgmures.info) ahol a szeptember 8-10-i felvonulás részletei megtekinthetők.

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy