Atentat terorist împiedicat de SRI și DIICOT la Covasna

2

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 01.12.2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. ( nota redacției: Beke Attila Istvan ) sub aspectuBeke Attila Istvanl săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev. de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit. ”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., Beke Attilamembru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.
__________________________________________________

Comentariile redacției: Tot ce au făcut maghiarii din extremism maghiarRomânia pentru a-și căpăta unele drepturi, sau pentru a câștiga o oarecare independență locală, s-a șters azi cu buretele datorită unui cretin de extremist maghiar.
De azi înainte nu doar extremiștii maghiari, dar orice manifestare extremistă din România, va fi suspicionată de terorism și asta din cauza politicienilor maghiari care nu au înțeles că grupările extremiste care gravitează în jurul partidelor lor vor face mai devreme sau mai târziu un act necugetat. Din păcate, politicienii maghiari au tot cochetat cu HVIM sau, cum a fost cazul manifestatie autonomie (15)ultimei manifestații de la Miercurea Ciuc, cu cei de la Garda Maghiară și iată unde s-a ajuns.
Tot ce știam cu toții ca fiind viața din zona Harghita – Covasna de azi se va modifica radical. Am stat de vorbă pe tema tentativei de atentat atât cu români cât și cu maghiari și sunt în măsură să vă spun că cetățenii maghiari sunt extraordinar de revoltați pe ce au făcut extremiștii lor. Din acest motiv mulți maghiari se vor întoarce cu spatele la partidele etnice, ceea ce va duce implicit la micșorarea considerabilă a șanselor de intrare în parlament.
Sperăm ca de azi înainte toate formele de extremism, indiferent din partea cui vin, să fie aspru sancționate de la prima apariție pentru a nu se mai ajunge la tentative de atentate. Faptul că serviciile auhatvannegy-varmegye preîntâmpinat acest atentat este o minune pentru maghiarii din România. În cazul în care atentatul s-ar fi produs, absolut nimeni pe lumea asta nu ar fi putut opri valul de discriminare ce s-ar fi abătut peste maghiarii din România.
Încheiem acest articol cu multă compasiune și părere de rău pentru magiarii de rând care nu au nicio vină că politicienii lor sunt combinați cu diverse grupări extremiste. Ne pare nespus de rău și suntem sincer alături de maghiarii care de acum vor trebui să suporte o bună perioadă de timp multe jigniri gratuite și acuzații nefondate. Ce se va întîmpla cu imaginea minorității maghiare din România din cauza acestui extremist cretin ar trebui să fie o lecție pentru toți oamenii, indiferent de naționalitate, în sensul în care pe viitor să respingă orice idee și manifestare de extremism pentru ca la momentul producerii unor astfel de evenimente să nu fie acuzați de complicitate morală cu teroriștii.

I.R.

2 Comentarii
  1. Székely spune

    Emberek,nem volt csak egy pár petárda és csillagszoró,ez megint a román hatóság túl kapása!! Viszont vittek mindent ami a HVIM-hez kapcsolódik (pólók,zászlók,stb..) !!

  2. licurici spune

    Toți HVIM-iştii au umplut presa de comentarii, probabil împinși de la spate de Jobbik care își vede falimentul cu ochii dacă se demonstrează în justiție ca a fost vorba cu adevărat de un atentat terorist. Doar o minte bolnava își poate imagina ca în anul 2015, în contextul internațional actual, o instituție românească se joaca de-a teroriștii. Consider ca au avut suficiente dovezi și conform practicilor văzute pana acum, vor urma ceva discuții și stenograme pe sticlă ca măcar atât știe și SRI -ul sa facă, sa ne asculte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy