Kovásznán meggátolt egy terrortámadást a SRI és a DIICOT

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Igazgatóság (DIICOT) központi részlegének ügyészei, 2015 december 1-én, 24 órára őrizetbe vették, B.I.A. vádlottat (szerkesztőség megjegyzi Beke Attila István). Beke Attila IstvanEllene felhozott vádak, az alkotmányos rend elleni cselekedet, a BTK 412 szakasza, 2 bekezdése és a 397 szakasza, 2 bekezdése valamint a fegyverek és robbanószerek tárolásának tilalma, a BTK 346 szakasza, 1bekezdése értelmében és a terrorizmus ellenes 535/2004 számú törvény 32 szakasza, 1. bekezdése, „o” betűje.

A vádhatóság szerint nyomos indok van arra, hogy B.I.A. vádlott, egy revizionista-szeparatista céllal, a magyarországi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM tagjaként népszerűsít Erdélyben, azzal a céllal, hogy erőszakos cselekményekkel, a román állampolgárok és ezek javai ellen, azért, hogy meggátolja a román hatóságok munkáját az államhatalom gyakorlása terén, a Székelyföld területén és ezt egy lépésként tekinti a Nagy Magyarország visszaállítására. B.IA. vádlott, HVIM magyarországi kiemelkedő tagja, megrendelt és utólag megvásárolt, olyan eszközöket, amely házilag gyártott robbanószer előállításához szükséges, azzal a szándékkal, hogy Kézdivásárhelyen felrobbantsa, a december 1. alkalmából rendezett rendezvényen.

Beke AttilaA házkutatás során lefoglalt eszközök, veszélybe sodorhatták volna, a román állampolgárokat és javaikat. Ezt a kezdeményezést állították meg a DIICOT ügyészei, a Román Hírszerző Szolgálat segítségével. Az akcióban közreműködtek még a Szervezett Bűnözés ellenes Igazgatóság nyomozói is. Technikai és hírszerző segítséget adott, a Román Hírszerző Szolgálat és szakmai segítséget nyújtott még, a Belső Elhárítási és Információs Igazgatóság. A rajtaütés a Kovászna megyei Csendőr-felügyelőség és a Brassói Csendőrség segítségével történt.

A szerkesztőség megjegyzi: Mindent, amit a magyarok, Romániában megvalósítottak ez egy csapással,extremism maghiar letörlődött, egy idióta magyar szélsőséges miatt. Ettől arra fele, minden megmozdulás, rendezvény, nemcsak a szélsőségeseké, terrorizmus gyanújával lesz minősítve és ez a hozzá nem értő magyar politikusok miatt, akik engedik, hogy a pártok körül, szélsőséges szervezetek tevékenykedjenek. Sajnos a magyar politikusok, kokettáltak a HVIM-el, vagy mind, ahogy történt ez az utolsó csíkszeredai tüntetés alkalmával,Extremisti maghiari HVIM a Magyar Gárda esetében és lám, hová lyukadtunk ki. Mindent, amit eddig a Hargita és Kovászna megyei közéletről tudunk, mától gyökeresen megváltozik. A robbantási kísérlet kapcsán szóba álltam magyarokkal és románokkal egyaránt és elmondhatom bátran, hogy a magyar nemzetiségűek, fel vannak háborodva, hogy mit tettek a szélsőségeseik. Ennek következtében, sok magyar hátat fog fordítani az etnikai pártoknak, ami természetesen csökkenteni fogja a parlamentbe való bejutási esélyt.

Bízunk abban, hogy ettől arra fele mindenféle szélsőséges cselekedet, mindegy, hogy ki részéről történik, példásan fognak büntetni az első fázisban már, azért hogy ne jussunk el újra a robbantási kísérlethez. Azért, hogy a titkosszolgálatok, időben felfedezték és megelőzték ezt a kísérletet az egy csoda a romániai magyarok számára. Ha az akció sikeres lett volna, akkor senki nem állította volna azt, hogy a magyarok, Romániában diszkriminálva vannak. Rossz szájízzel zárjuk a cikkünket ás sajnálva az egyszerű, magyar embereket, akiknek a politikusai össze vannak vegyülve mindenféle szélsőséges csoportokkal. hatvannegy-varmegyeŐszintén sajnáljuk és a magyarok mellet vagyunk, akik ettől arra fele, sajnos egy ideig el kell viseljék, hogy igazságtalanul vádolják őket. Hogy mi fog történni a romániai magyarok imásával, egy ilyen néhány szélsőséges idióta miatt, az legyen egy lecke mindenki számára. Nemzetiségtől függetlenül ki kell közösíteni minden féle szélsőséges cselekedetet, hogy amennyiben ilyen történik, ne vádoljanak senkit, hogy erkölcsi bűntársai a terroristáknak.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy